Veiligheidsplattegronden:

Naast de ontruimingsplattegrond, is er nog een plattegrond, die voor intern gebruik van toepassing is: de veiligheidsplattegrond. Op de veiligheidsplattegrond staat de veiligheidsinformatie over een gebouw die kan bijdragen aan het voorkomen en bestrijden van een ongeval of calimiteit. De veiligheidsplattegrond moet u verplicht toevoegen aan een ontruimingsplan.


Op de veiligheidsplattegrond staat meer informatie op dan op een ontruimingsplattegrond. Dit maakt de plattegrond niet geschikt om op te hangen, omdat te veel informatie snel lezen niet ten goede komt. Op een veiligheidsplattegrond kunnen de volgende zaken staan aangegeven: brandblusmiddelen, rookmelders, slow whoops, gevaren, verboden, gevaarlijke stoffen en brandwerende scheidingen.


De veiligheidsplattegronden die door DCAD getekend worden zijn conform de NEN 1414:2007.

Om tot een correcte veiligheidsplattegrond te komen is het noodzakelijk dat u beschikt over een correcte bouwkundige plattegrond. DCAD komt bij u op locatie kijken of de aanwezige bouwkundige plattegrond voldoet, en markeert daarin dan brandblusmiddelen, rookmelders, slow whoops, gevaren, verboden, gevaarlijke stoffen en brandwerende scheidingen. Met deze gegevens wordt dan de veiligheidsplattegrond opgesteld.

Ook zijn de veiligheidsplattegronden nauw verbonden met het ontruimingsplan, het calamiteitenplan en de aanvalsplattegrond van een gebouw.  

Neemt u gerust contact op met DCAD voor meer informatie en de mogelijkheden voor uw organisatie. Klik op de link: contactformulier.


Voorbeeld van een veiligheidsplattegrond:

Veiligheidsplattegronden.pdf Home Diensten Nieuws Werkwijze Portfolio Opdrachtgevers Contact