Ontruimingsplattegronden:

Het doel van een ontruimingsplattegrond is om uw medewerkers en bezoekers inzicht geven in de primaire en secundaire vluchtroutes vanaf een bepaalde locatie. Tevens staan op de ontruimingsplattegronden de locaties aangegeven van de blus- en brandbestrijdingsmiddelen. Denk hierbij aan:

Daarnaast staat op de ontruimingsplattegrond een calamiteiteninstructie en een legenda met uitleg van de diverse symbolen in de tekening. De ontruimingsplattegronden die door DCAD getekend worden zijn conform de NEN 1414:2007.

Om tot een correcte ontruimingsplattegrond te komen is het noodzakelijk dat u beschikt over een correcte bouwkundige plattegrond. DCAD komt bij u op locatie kijken of de aanwezige bouwkundige plattegrond voldoet, en markeert daarin dan de vluchtweg, de locatie van de blus- en brandbestrijdingsmiddelen. Met deze gegevens wordt dan de ontruimingsplattegrond opgesteld.

Ook zijn de ontruimingsplattegronden nauw verbonden met het ontruimingsplan, het calamiteitenplan en de aanvalsplattegrond van een gebouw.

Neemt u gerust contact op met DCAD voor meer informatie en de mogelijkheden voor uw organisatie. Klik op de link: contactformulier.


Voorbeeld van een ontruimingsplattegrond:


Ontruimingsplattegronden.pdf Home Diensten Nieuws Werkwijze Portfolio Opdrachtgevers Contact