Visualisaties en Animaties:

Naast de plattegronden, bestaat er ook de mogelijkheid om van de te verkopen woning een 3D visualisatie te maken. Een 3D Visualisatie is een realistische weergave van een object, zoals een woning, een kantoorpand of een ander gebouw.

De meeste tekeningen zoals plattegronden en aanzichten zijn 2D georiënteerd. Deze tekeningen vragen veel inlevingsvermogen van de "lezer".  Vaak wordt er wel een helder beeld gegeven van de eindsituatie. Een 3D-tekening kan een waardevolle bijdrage leveren aan de beeldvorming.  

Om een beter ruimtelijk inzicht te krijgen in het ontwerp van een nieuwbouw pand, een renovatieobject of een verbouwing is er de mogelijkheid om, naast de 2D bouwtekeningen, een 3D Model/Visualisatie
te laten maken. De vorm en het uiterlijk van uw ontwerp worden duidelijker door het toepassen
van realistische texturen (gevelmotieven, dakpanmotieven, kozijnen etc.)

Van de visualisatie kan een animatie gemaakt worden. Daar waar een visualisatie een momentopname betreft, te vergelijken met een foto, is de animatie een bewegend, levendig beeld, te vergelijken met een film. In een animatie is het mogelijk om naast sfeer en kleur ook het specifieke gebruik van de nieuwe situatie te beleven. De gebruiker loopt als het ware door de nieuwe situatie en kan rondkijken zoals het ook in het echt mogelijk is. Hierdoor ontstaat een goed beeld van de nieuwe situatie en de ervaring is dat deze voor iedereen meteen duidelijk is.

Neemt u gerust contact op met DCAD voor meer informatie en de mogelijkheden voor uw organisatie. Klik op de link: contactformulier.


Voorbeelden van een aantal woningen in 3D visualisatie:


Een voorbeeld van een woning in 3D aanzicht en volledig bemaat:

Home Diensten Nieuws Werkwijze Portfolio Opdrachtgevers Contact

Voorbeelden van een aantal ruimtes in 3D, en ‘fotorealistisch’ gerenderd: