Curriculum Vitae:

Mijn naam is Marco Diepeveen. In 1975 geboren te Amsterdam.

Als tiener had ik drie hobby's: Auto’s, muziek luisteren en tekenen. Vaak kwam het voor dat ik onder het genot van muziek een technische tekening maakte van een auto of vrachtwagen. Mijn kracht als tekenaar is het vertalen van ideeën en adviezen naar duidelijke overzichtelijke tekeningen. Hierbij teken ik niet alleen, maar denk ik mee met mijn opdrachtgever en voorzie hem van advies.

Als tekenaar heb ik ervaring opgedaan met de volgende tekensoftware:Naast het tekenen heb ik me bezig gehouden met de volgende taken:

Voor een uitgebreid Curriculum Vitae nodig ik u uit om mijn LinkedIn profiel te kijken. Hieronder een kort overzicht van mijn carriere:

Na het behalen van mijn MAVO diploma, heb ik de keus gemaakt om een technische opleiding te gaan doen. Een keus waarvan ik op de dag van vandaag geen spijt heb. Uiteindelijk heb ik mijn diploma MTS Electrotechniek studierichting Electronica behaald aan het Europa College in Amsterdam. Stages voor deze opleiding heb ik gelopen bij de VU - Faculteit der Bewegingswetenschappen en PTT Telecom (het huidige KPN).

Mijn eerste echte baan was bij Surtronic. Een bedrijf wat lichtkranten - electronic LED-displays ontwerpt en fabriceerd. Hier ben ik begonnen bij de fabricage afdeling. Na ongeveer een halfjaar vertrok de toenmalig tekenaar. Ik verhuisde naar de afdeling R&D, en met de opmerking; daar staat een computer, er staat tekensoftware op, veel plezier, ben ik begonnen als tekenaar. Het tekenpakket wat ik tot mijn beschikking had was OrCAD. Dit was onderdeel van een pakket wat bestemd was voor elektronische ontwerpautomatisering. Mijn werkzaamheden bestonden uit het tekenen van mechanische tekeningen t.b.v. toeleveranciers, het verzorgen van documentatie (manuals etc.), het maken van elektrotechnische werktekeningen t.b.v. van montage, en het maken van presentaties voor de verkopers.


Na twee jaar Sutronic was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Deze vond ik bij Techtrol in Gouda. Daar heb ik kennis gemaakt met AutoCAD. Ik weet nog dat ik daar in het begin helemaal niet blij mee was. Handige functies die ik kende van OrCAD waren niet aanwezig. Door de jaren heen is dat wel veranderd. Het grootte project waar Techtrol zich mee bezig hield, was het digitaliseren van de tekeningen van het LUMC. Stapels calque tekeningen werden bouwkundig getekend in AutoCAD. Daarna werd de werktuigbouwkundige installatie ingetekend met Nordined. Naast dit project deden wij ook revisietekenwerk voor DHV water. Omdat dit werk steeds meer werd, werd ik gedetacheerd bij DHV. Uiteindelijke volgde er een overname van mij door DHV. Mijn werkzaamheden bij DHV waren divers: Het tekenen van stroomkringschema’s, loopdiagrams, en andere tekeningen die betrekking hebben tot Elektro en Instrumentatie, daarnaast het verzorgen van diverse lijsten, denk hierbij aan I/O-lijsten, Power consumers-lijsten, Instrumentatielijsten etc. Beoordelen van uitvoerings- en revisiedocumenten en het samenstellen van bestekken.

  • Arc+
  • Autodesk Viz
  • Autodesk AutoCAD
  • Microsoft Visio
  • Autodesk AutoCAD Architecture
  • Nordined (E & W)
  • Autodesk AutoCAD P&ID
  • Stabiplan StabiCAD (E & W)
  • Autodesk Revit
  • VidCAD

In 2004 kreeg ik de kans om als technisch tekenaar aan het werk te gaan op het Mediapark in Hilversum. Bij NOB cross media facilities, later Technicolor Nederland, heb ik een aantal mooie projecten gedaan. De opkomst, en helaas ook de ondergang, van televisiezender Tien bijvoorbeeld. Hierbij ben ik betrokken geweest met het maken van configuratieschema’s. Zodoende leerde ik de mogelijkheden van het tekenpakket Visio. De inrichting van vele technische ruimtes, zoals regieruimtes heb ik zowel 2D op plattegrond, als in een 3D presentatie ontworpen. Een mooi voorbeeld was de inrichting van een radiostudio. Wekenlang was er gesproken over de inrichting van de techniek. Meerdere plattegronden waren er al gemaakt. Totdat een technicus de legendarische woorden uitsprak: “Ik wil zien wat ik straks vanaf mijn werkplek kan zien”. Uiteindelijk stond de projectleider aan mijn bureau met de vraag of dit te realiseren was. Natuurlijk. De twee ruimtes werden met desken en apparatuur in 3D getekend. Er werd een “foto” gemaakt vanaf de werkplek van de technicus. Binnen vijf minuten werd de inrichting bepaald. Een aantal monitoren moest worden verplaats, en dan had de technicus een goed oogcontact met de presentator in de betreffende radiostudio. Ook ben ik betrokken geweest bij het ontwerp van Studio Westergas. Alle ontwerpen werden in 3D gemaakt. Wat ooit begon in een kleine zijruimte, werd twee studio’s met daarboven een redactieruimte in een grootte hal. Dit is een project waarin veel geleerd heb. Bouwen in een monumentaal pand, samenwerken met architecten en constructeurs, die onze plannen moesten vertalen naar iets wat te realiseren was. Een project waar ik nog steeds super trots op ben.

2012 - Was het jaar waarin ik besloot om mijn eigen tekenbureau DCAD te beginnen. De ervaring die ik had opgedaan bij eerdere werkgever kon ik mooi bundelen. Met DCAD heb ik vele mooie projecten gedaan. Zowel kleine als grootte projecten. Op de pagina “Opdachtgevers” staat een overzicht van de bedrijven waarvoor ik tekeningen heb gemaakt. Als zelfstandig tekenaar ben ik op veel unieke plekken geweest, denk aan de Tweede Kamer in Den Haag of het Antonie van Leeuwenhoek-terrein in Bilthoven waar het RIVM gevestigd was. Naast heb opzetten een bijwerken van tekeningen, ben ik me ook bezig gaan houden met tekeningbeheer. Een opdracht is geweest om ongeveer 15000 tekeningen te gaan beheren in Organice van Cadac. Hierbij zag ik de voordelen van documentbeheer in een database als Sharepoint. De evolutie van een tekening naar een model, zorgt ervoor dat er oneindig veel informatie in een model kan worden gestopt die op allerlei manieren gebruikt en gepresenteerd kan worden.

En soms is een opdracht zo leuk, en biedt deze een grootte uitdaging. Zoals bij het Vumc. Ten eerste het aanbrengen in de structuur van tekeningen. Niet gezien vanuit een project of een tekening, maar als uitgangspunt informatiebeheer. Tekeningen worden opgesplitst naar hoofdstuk van de NL-SfB. Hierdoor zijn we flexibeler in het reviseren van tekeningen naar aanleiding van een project. Ook is informatie makkelijker te beheren en te presenteren. Een nieuwe uitdaging is het beheer van Revit-modellen die ontstaan zijn in projecten waar volgens de BIM methode is gewerkt. De hoeveelheid informatie die aanwezig is Revit-modellen, is zeer bruikbaar voor een beheerorganisatie. Revit biedt mogelijkheden die efficiënter en betrouwbaarder zijn dan tekeningen. Door zoveel mogelijk informatie op één plek te houden, ontstaan er minder fouten dan door informatie op meerdere plekken te beheren en te presenteren.

Home Curriculum Vitae Portfolio Opdrachtgevers Contact