Aanvalsplattegronden:

Naast de verschillende documenten die u nodig heeft voor intern gebruik, en die bestemd zijn voor de medewerkers en bezoekers, zoals:

is er nog een document wat u voor extern gebruik moet opstellen, de zogenaamde aanvalsplattegrond.

De aanvalsplattegrond is bestemd om de benodigde informatie te verstrekken aan de brandweer en/of andere hulpverlenende instanties, zodat zij de veiligheid van het gebouw en de omgeving snel kunnen inschatten en waarborgen. De aanvalsplattegrond moet bijdragen aan het zo snel en veilig mogelijk onder controle krijgen van een calamiteit in het gebouw door de brandweer.

De aanvalsplattegrond gaat uit van een andere looprichting dan de ontruimingsplattegrond omdat de brandweer en andere externe hulpdiensten het gebouw in moeten in plaats van het te ontvluchten. Daarnaast staan op de aanvalsplattegrond de (eventuele) aansluitpunten van de droge stijgleiding, de opstelplaatsen voor de brandweerauto´s en de locatie van de brandweersleutel weergegeven. Bij het aanvragen van een gebruikersvergunning is een aanvalsplattegrond verplicht.

De aanvalsplattegronden die door DCAD getekend worden zijn conform de NEN 1414:2007.

Neemt u gerust contact op met DCAD voor meer informatie en de mogelijkheden voor uw organisatie. Klik op de link: contactformulier.


Voorbeeld van een aanvalsplattegrond:

Aanvalsplattegronden.pdf Home Diensten Nieuws Werkwijze Portfolio Opdrachtgevers Contact